top of page

Bomans Hotel

Efter ca en timme och 20 minuters bilfärd söderut från Stockholm hittar du Trosa, denna lilla stad fylls under sommarmånaderna upp av semesterfirande svenskar som via båt tar sig till staden från landställen i närheten.

Jag som själv besökt staden av tidigare nämnd anledning har alltid sett restaurangen ”Fina fisken” som Trosas stolthet. Jag har nu tänkt om, och kommit fram till att det faktiskt är Bomans som är det.

 

Bomans hotell placerar sig centralt och med kort gångavstånd till allt i staden och ser till utsidan kanske inte så speciellt ut, men det som döljer sig på insidan…WOW

 

Inget gästrum är det andra likt och här har ägaren Kristin Boman inrett varje enskilt rum med personliga detaljer och med tanken ”More is more och less is bore”. Aldrig tidigare har jag besökt hotellrum där du uppmanas att låna inrednings detaljer för att ha något speciellt att bära när du äter middag. Vad sägs om att kliva i ett par lackade Christian Louboutin skor, lägga en Hermés sjal runt halsen och ta på dig en exklusiv hatt när du går iväg mot middagen?

Själv bodde jag i ”Glimmer Twin” som är ett av hotellets tre paradsviter, med en säng som bars upp av kedjor, leopardmönstrade inredningsdetaljer, ett stort badkar mitt i rummet samt en vedeldad kamin att värma sig framför var det 70kvm stora rummet som för övrigt är en hyllning till Keith Richards, något utöver det vanliga.

 

Även maten höll hög klass och jag kommer med största sannolikhet besöka hotellet igen.

Plus

  • Sviten hade sängkläder av egyptisk bomull

  • Otroligt hög sängstandard

  • Det finns även utomhus SPA och bastu på hotellet

  • Inredningsdetaljerna

Minus

Tips

  • Besök hotellet på vintern och avnjut ett julbord som håller hög kvalité

Betyg

Boenden som förvånar och positivt överraskar mig värderar jag högt och tycker hotellet håller hög internationell standard, i alla fall om du väljer sviterna som rums alternativ. Jag vill verkligen att fler personer skall uppleva detta boende och baserat på min upplevelse ger jag hotellet 4/5.

bottom of page