top of page

Hôtel des Lices

Ca en timmes bilfärd (20 min med helikopter) så finner du detta lilla paradis i hjärtat av St-Tropez.

I denna stad har jag spenderat väldigt mycket tid både som barn och vuxen på familjens otaliga resor hit.

Hotel des Lices upptäckte jag först för bara några år sedan, men hotellet har redan blivit en riktig storfavorit och ett självklart val i mina framtida utsvävningar vid franska Rivieran.

Om man besökt staden förut så vet man vad man värdesätter och jag vet vad som är viktigt för mig när det gäller att bestämma sig för boende. Hotellet ligger just intill Place de Lices, vilket är så pass centralt man bara kan komma i staden och när den lokala marknaden drar igång just där, två dagar i veckan (året om) har man bara ca 1 min att promenera.

 

Rummen är bekväma, men ganska små, detta är snarare charmigt än besvärande och den familjära känslan bland personalen ger hotellet den där mysiga känslan man endast finner på ett fåtal ställen i världen.

Hotellet är ett av väldigt få centrala hotell i staden med pool cvh här solar du i lugnet och behöver sällan trängas då majoriteten av gästerna oftast beger sig till Plage de Pampelonne där de flesta stränderna finns för att pressa under soltimmarna.

Plus

  • Så centralt du bara kan komma, gångavstånd till allt

  • Gratis parkeringsplats

  • Ett väldigt mysigt poolområde

Minus

  • Höga priser året om, men åker du till St-Tropez får du räkna med att hosta upp för boende om du vill bo centralt

Tips

  • Det finns tre utsikter att välja mellan, vägen, poolen eller parkeringen. Parkeringen är underskattad och toppvalet för den som älskar solnedgångar, men välj vägen om du inte vill ha sol i rummet under dagen och eftermiddagen

Betyg

Ett svårt hotell för mig att betygsätta, ville först vara objektiv och väga in det mesta, men ibland får man göra lite som man vill i det här livet! Denna stad är som ett hem för mig och detta hotell betyder mycket, så även om det inte är ett 5-stjärnigt lyxhotell så kan jag rekommendera det framför många andra lyxigare hotell och just därför ger jag det 4,5/5.

bottom of page