top of page

Hotel Marincanto

Det första ordet på mina läppar när jag anlände till hotellet var WOW, vilken utsikt! Blev förälskad direkt och det blev inte sämre av det vänliga mottagandet och att man bjöds på ett glas champagne i solen, på den stora terrassen, i väntan på rummet.

 

Tyvärr gjorde vi ett klassiskt misstag när vi bokade detta rum ett par veckor i förtid, vi trodde bilden av vårt rum representerade alla rum i samma priskategori. Vilket oftast är fel och vill du ha ett speciellt rum skall du fråga efter det direkt vid bokning då vissa t.ex. har bättre utsikt än andra.

Vi fick det enda rummet vi inte ville ha, med balkong precis ovanför restaurangen och med en utsikt som var under förväntan med tanke på vad vi betalade. Som tur va hade vi anlänt tidigt och det fanns ett annat rum tillgängligt där gästerna inte anlänt ännu. Tråkigt för dem, men kul för oss, skillnaden var slående och vi blev riktigt nöjda.

 

Själva hotellet placerar sig högt upp på berget i staden Positano och hit kommer du för en enda anledning, den obeskrivliga utsikten.

 

Hotellet har egen infinitypool, ett stort soldäck och om du orkar gå ner för de ca 300 trappstegen, även solstolar vid stranden. Räkna med ett träningspass för att ta dig tillbaka för trappstegen när du ska tillbaka från stranden.

 

Junior sviten var stor och väljer du rätt rum, får du utsikt i två riktningar med både en balkong och en terrass.

 

Besöker gärna Marincanto igen!

Plus

  • Utsikten var nästan overklig

  • Frukost på rummet utan extra kostnad

  • Enormt soldäck med grym utsikt

  • Parkering på hotellets tak, dock mot en avgift på ca 30 euro natten.

Minus

  • Detta hade kunnat vara ett 5-stjärnigt hotell helt klart, och en bra inrednings arkitekt skulle verkligen kunna få till galet bra rum. Nu är de dock väldigt enkla, med klinker i alla rum och sparsamt möblemang. Ett stort misstag enligt mig, som tyvärr sänker betyget något.

  • Servicen var oftast bra, men skrämmande dålig i vissa lägen.

Tips

  • När du bokar de rummet du vill ha, skicka bilder på exakt rum, från tex Instagram så det inte uppstår missförstånd och du blir besviken.

  • Fråga personalen innan du bokar om det kommer hållas något bröllop när du besöker Marincanto, detta sätter annars stop för ev. restaurang besök på hotellet samt bokar upp terrassen.

Betyg

Om jag betalar mycket så förväntar jag mig att rummet speglar priset, kände inte riktigt att så var fallet denna gång därför blir betyget något lägre. Men om rum endast är något du sover i om nätterna, kan du ta ett enklare dubbelrum och ändå njuta fullt ut av utsikten på övriga delar av hotellet.  Fortfarande ett väldigt bra hotell, men vid ett eventuellt nästa besök hade jag kunnat nöja mig med ett enkelrum för att få ner priset, men samtidigt kunna njuta av hotellet. 4/5.

bottom of page