top of page

Hotel Wailea

Ett fantastiskt boende, i ett fantastiskt område på en fantastisk ö.

Hotellet ligger på den södra delen av Maui med en bilfärd på ca 30 minuter från flygplatsen. Hotell Wailea kommer inte göra dig besviken på något sätt, av Tripadviser rankad som ett av de 25 bästa hotellen i USA med en av de 100 mest romantiska restaurangerna kommer det bli svårt för dig att glömma boendet i både kropp och själ.

Hotellet ligger en bit upp på bergstoppen och saknar därför direkt anslutning till strand, men frukta inte! Hotellets lyxiga Tesla X bilar kör dig utan extra kostnad ned för berget till Wailea Beach som delas med bland annat lyxhotellet Four Seasons, det går sedan bra ringa för upphämtning.

Här finner du lugnet, badar i ett vackert poolområde, upplever fantastiska solnedgångar och njuter av Hawaiis svajande palmträd.

Sedan mitt senaste besök har Hotellet även genomfört en $25 miljoners renovering och blev under 2018 erkänt som ett av världens 100 bästa hotell av Travel & Leisure World's best Award.

Plus

  • Om du gillar att ta en löprunda på morgonen eller kvällen, kommer du bli överraskad av den fina naturen

  • Att få lift ner till stranden kändes väldigt skönt, att promenera ner till stranden eller hem därifrån gör man bara en gång

  • Bagels frukost till fågelkvitter och en makalös utsikt

Minus

Tips

  • Att hyra bil och åka runt Maui en dag är ett måste, fina vägar med makalös sinnesro. Om du bestämmer dig för att köra runt hela ön så skall du tänka på att vägarna blir väldigt smala på den västra sidan av ön och en rutinerad bilförare är ett måste

  • Efter kl 22 sover större delen av ön, Maui är inget för nattugglan

  • Lägg några extra dollar för ett ocean view rum, ring sedan och tacka mig när du kommer hem

Betyg

En väldigt romantisk plats, kommer garanterat återvända till både Maui och Hotel Wailea. Hotellet är ett av få boenden som jag ger fullpott, 5/5.

bottom of page