top of page

Masai Mara Lodge

Detta lilla tältläger ligger mitt i hjärtat av den 1500 km2 stora nationalparken Masai Mara och består av ett tiotal tält med två tillhörande huvudbyggnader.  Lägret sköts till stor del utav en av de lokala massajstammarna.

Till skillnad från andra hotell i Masai Mara så sover du här inuti nationalparken och inte utanför vilket ger upplevelsen det där lilla extra.

 

Här sover du gott i en kingsize säng med tillhörande myggnät, till tältet som förövrigt står på en trall en bit upp i luften tillhör en toalett + dusch i ett anslutande tält.

Frukost och middag serveras i huvudbyggnaden medan lunchen serveras mitt ute i det vilda.

Plus

  • Du behöver inte vara rädd för rovdjur om nätterna, det står en Massaj vakt utanför tältet varje natt och vaktar

  • Så nära ett äkta tältsafari du kan komma skillnaden är en egen toalett

  • Du åker runt med en fyrhjulsdriven Range Rover på dagarna och letar djur i deras naturliga miljö vilket är väldigt mycket mer spännande än vad det låter

Minus

  • Det stod en stackars vakt utanför tältet hela natten för att turisterna inte skulle bli uppätna av lejon

Tips

  • Elverket slås av mellan klockan 21-22 vilken innebär totalt mörker, se till att laddat luren innan eller ta med dig en gammal hederlig ficklampa

  • Glöm inte stänga av lampan utanför tältet när du går och äter middag, annars kommer den delen av tältet som ljuset når vara totalockuperad av nattens alla mysiga kryp

Betyg

Safari är en upplevelse i sig och går säkert att göra på många olika vis. Jag bokade via African Memorable Safaris som gjorde allt för att jag skulle få den bästa möjliga upplevelsen. De hämtade mig i Mombasa med taxi och därifrån gick ett litet propellerplan till Masai Mara.

 

Safari vet jag är något på mångas bucketlist och på denna blir du inte besviken, samtidigt får du en lite mer äkta upplevelse än om du plaskar runt i en pool utanför nationalparken när du inte är ute på safari. Jag ger betyget 4/5.

bottom of page