top of page

Piccolo Hotel

Under en semester på franska Rivieran bestämde sig jag och en vän för att svänga förbi Italien och eftersom Portofino fanns på listan för platser jag ville besöka, kändes tre timmar med bil från Nice som ett självklart val.

Piccolo Hotell finner du placerat vid vattnet, precis när du kommer in i Portofino och är trots det perfekta läget billigare än det borde vara.

Rummet vi tilldelades var gigantiskt med två 2x2m sängar plus en bra utsikt trots 1:a våningen.

Portofino är en väldigt liten by som inte rymmer mycket mer än en restaurang gata och en gästhamn.

Från hotellet tar det ca 7min att promenera ner till restaurangerna (yes, jag klockade, varsågod) och vattnet finner du bara några meter nedanför hotellet över vägen.

 

För oss var detta val helt perfekt då både restauranger och bad var nära, samtidigt som det fanns parkering och frukosten var inkluderad.

Plus

  • Bra frukost med färskpressad juice och mycket att välja på

  • Prisvärt

  • Nära till allt

Minus

  • Ingen mat serveras efter 21:00, men promenera 7min bort så hittar du mat :)

Tips

  • Ett bra lunchtips är att köpa med dig egen proviant och vandra upp till Castle Brown där utsikten är underbar (se film från min lunch här)

  • En av de vanligaste Portofino Instamoments är bilder av ett färgglatt hus nära vattnet, detta hus finner du nedanför hotellet och plåtas för bästa ljus på eftermiddagen

Betyg

Detta är inget lyxhotell men duger helt klart i de flesta avseenden. Besöker jag Portofino igen kommer jag definitivt bo här, speciellt med tanke på det perfekta läget för ett morgondopp. 3,5/5

bottom of page