top of page

She said, Yes!

Dubai, mars 2019


Vi lämnade öknen bakom oss och åkte tillbaka till centrala Dubai.

Tre dagar och två nätter i lugn och ro räckte gott och väl och vi längtade båda till lite puls.

Vi anlände till hotellet Five Palm Jumeirah runt klockan två, lite besvikna fick vi höra att vårt rum inte skulle vara färdigt för ens två timmar senare, aja ännu en anledning att äta lite ;)

Vi dödade timmarna genom att besöka hotellets takterrass "The Penthouse", gaaaalen utsikt och sjukt bra sushi, direkt efter att vi slaktat maten planerade vi vårt nästa besök.


Första känslan av hotellet Five Palm var lyx! Bentlys, Lambos och Ferraris stod parkerade på uppfarten, stor lyxig entré och flashiga rum. Men när man synade stället i fogarna var det ganska uppenbart att hotellet hade byggts under stress och det började redan falla ihop på vissa ställen. Förstå mig rätt, vi var nöjda med boendet, men betalar man lite extra då tycker jag man kan förvänta sig det bästa. Garderobsdörrar som inte går att stänga, sprickor i badrum som lagats med vit fog lite slarvigt och en telefon på rummet som slutade fungera minst en gång varje dag. Ni kanske tycker jag låter divig och petig, men jag tittar på detaljer när jag bedömer ett hotell, och även om det var riktigt bra typ 4 - 4,5/5, når det inte riktigt hela vägen som ett femstjärnigt hotell skall göra. 

Vårt rum bestod utav en lång hall, stort badrum, en lounge del, en stor terrass med en solstol och två fåtöljer. Ett snyggt inslag var shaker och andra bartillbehör samt Netflix installerad på rummets 60 tums tv.

Rummet var placerat hyfsat högt upp och det gick utmärkt att sola på balkongen mellan kl 10-17, perfekt om man inte orkar med hetsen vid poolen.


Hotellet låg placerat i inloppet till den berömda Palm Jumeirah och hade både Beach access och flera pooler varav en på taket. Vi testade alla under resan och kunde konstatera att stranden inte var något vidare, ganska trist och inte speciellt fräsch. Det hjälpte inte att ombyggnationer pågick längs strandpromenaden mellan hotellet och stranden.

Poolen var nice och det gick att få solstolar hela dagen, så att smyga ner och ”boka” med en handduk var egentligen inte nödvändigt så länge du var ok med att inte få bästa platsen ;)


Se & göra

Så vad gör man i Dubai förutom att slösa en jävla massa deg??

Öknen ligger nära så ett besök kan ja varmt rekommendera! Här kan du göra allt från att åka ökensafari, dunebuggys och äta privata middagar. Jag åkte med Explorer tours vilket var perfekt för mitt ändamål, men även Arabian Adventures skall ha bra upplevelser.

Längre ner kan du läsa mer om mitt ökenäventyr.


Shopping shopping och shopping! Gigantiska Dubai Mall och Mall of Emirates släcker de flesta shopping behoven och väljer du den förstnämnda kan du passa på att se fontänshowen varje halvtimme mellan kl 18-23 precis utanför, vid foten av Burj Khalifa.

Vill du hellre passa på att åka skidor när du shoppar så kan du göra detta i Mall of Emirates, vilket är heeelt galet!


Äta

Här finns det ändlöst med val, men räkna med att hosta upp om du vill bli ordentligt mätt ;)

Jag och Eden lyckades till exempel bränna 500kr på snabbmatsstället Shake Shack haha


Något du ABSOLUT inte får missa är såklart Saltbaes ställe Nusr-et som ligger placerat bredvid hotellet Four Seasons. Kan mala på i oändlighet om det här stället men du gör bäst i att bränna ca 4min på att se filmen istället, jag varnar dig, är du hungrig när du börjar titta gör du ett stort misstag!!! Åt i alla fall på denna restaurangen vid tre tillfällen under mitt senaste besök hehe


Om Afternoon Tea är något för dig och Burj Al Arab samtidigt står på "to do listan" så rekommenderar jag dig att kombinera de två. Smaskiga bakverk och en fantastisk utsikt, dock inte super charmig inredning, men en bra upplevelse ändå.


Bo

Jag har bott på fem olika hotell i Dubai, hotell i fem olika områden. Vilket som var bäst är svårt att säga allt beror på vad man känner för och vilket rum man tar, men om jag måste rangordna dem så får det bli på detta sätt:


Waldorf Astoria - Ett lyxhotell längst ut på palmen, Palm Jumeirah. Hotellet håller utmärkt standard och service, välj ett rum med city view, gärna så högt upp som möjligt.

Bab Al Shams - En timme ut i öknen, här finner du lugn och ro, vilar ut och äter gott. Finns förmodligen inga dåliga rum här, alla verkade ligga bra placerade.

Address Marina - Ett bra hotell i Marinan, bekväma och fina rum med en helt enastående pool. 24h roomservice på detta ställe var galet bra.

Five Palm Jumeirah - Ett hotell som lämpar sig bäst för fest.

Hilton Garden Inn - Ett dåligt val i alla kategorier förutom att det ligger nära flygplatsen.

Allt handlar om hur mkt tid du tror du kommer spendera på hotellet. Personligen föredrar jag och betalar gärna lite mer för bättre boenden då det för mig är en viktig del av resan.Ökenäventyret

Att överraska har alltid varit något som legat mig varmt om hjärtat. De där sekunderna när ”offret” tittar sig förvirrat omkring, innan den inser vad som händer. ETT FANTASTISKT ÖGONBLICK!!

I vissa fall har det till och med varit jag som stått där med öppen mun och inte förstått någonting, då underbara vänner blåste mig rejält för några år sedan.


Ibland så ligger överraskningen bättre dolt, och det krävs lite mer hjärna för att få ihop det, typ som denna gång! :)


Jag har under ett tag funderat på att ta steget och gå ner på knä, har funderat mycket på hur man ställer frågan på bästa sätt, ens partners förväntningar, drömmar och liknande.

För mig har det alltid varit ett väldigt stort steg och det är ingenting jag tagit med en klackspark, om jag någon gång skulle förlova mig, då finns planen att inom en inte allt för lång framtid gifta mig.

Med Eden dök dessa känslor upp ganska tidigt i förhållandet och jag har varit nära att fråga ett par gånger men fegat ur. Kanske väntade jag på det perfekta tillfället, kanske väntade jag tills jag hittade den perfekta ringen, men tror snarare att jag till slut bara inte ville vänta längre, det var helt enkelt ett naturligt nästa steg för oss.


Ett bra tips vid överraskningar är att låta offret själv tro att den får bestämma när middagen eller vad det nu kan vara ska äga rum, detta gör man bäst med ledande frågor.

När passar det för dig fredag eller lördag? (här har du redan bokat en dag)

Väljer personen rätt dag, Jackpot! Men om inte:

Perfekt jag ringer och bokar nu, tyvärr det är fullt på fredag, funkar lördag?

Ok! (Jackpot)! En planerad överraskning är nu helt plötsligt spontan ;)


I detta fall var inte upplevelsen själva överraskningen utan vad som skulle hända där, så jag gjorde precis på samma sätt, bokade ett par dagar innan, ett datum som jag hoppades skulle funka.

Väl på semestern frågade jag om vi inte skulle boka ett ökenäventyr? Eden tyckte det lät kul, jag frågade när hon tyckte vi skulle köra, hon sa tre olika dagar, varav en var mitt bokade datum, en torsdag. Jag sa perfekt, jag kontaktar dem och kikar.

Tyvärr hade de bara ledigt på torsdag, ska vi köra på de eller skita i det? Här förlitade jag mig på att Eden skulle veta hur taggad jag var på detta och säga, kör. Precis som planerat så sa hon kör!


Dagen D

Jag hade scoutat i veckor, mejlat och ringt för att hitta den bästa. Jag valde Explorer tours, just för att jag prioriterade att vi skulle vara själva och inte med ett stort gäng turister.


Vi plockades upp utanför hotellet i en fyrhjulsdriven SUV som sedan transporterade oss typ 45min ut i ingenstans.


Vi anlände till en trött och sliten anläggning vid området Fossil Rock, vår bil var den enda där och inga andra människor syntes till, och istället för att känna: WOW, det är bara vi här, EXCLUSIVE! så smög sig andra känslor in; Varför är det bara vi här? Säkert bara jag som någonsin bokat med detta bolag! IDIOT!

Ni kanske känner igen de där känslorna, oftast helt onödiga och saker blir snabbt värre i huvudet och eskalerar på nolltid.

MEN, don’t judge a book by it’s cover. Vilken jävla upplevelse.

Vi hoppade in i en så kallad dune buggy eller "Desert Fox", Eden riggade vår GoPro och jag placerade händerna på ratten.

I ca 40 minuter åkte vi tillsammans med två andra buggys rakt ut i öknen, landskapet var låååångt över förväntan och när bergen dök upp på min högra sida trodde jag fan nästan att jag drömde, det här var som på film.

Vi stannade för att ta lite foton och bytte förare men till min stora förvåning var Eden nöjd med att sitta bredvid vilket gjorde att jag fick köra hela vägen tillbaka, LIFE!


När vi återvände till anläggningen, kände jag hur adrenalinet fortfarande pumpade efter de sista kilometernas race med instruktören. Fy fan va häftigt!! Att flyga genom öknen utan att veta vad som väntar bakom nästa hörn, ibland gick det nedför så brant att buggyn nästan välte, jag surfade på sandvågorna och fick då och då en armbåde i sidan då Eden skrek åt mig att sakta ner HAHAHA jag levde fullt ut!


När vi borstat av oss sanden och kommit ner i varv satte vi oss i SUV:en och fick en privat så kallad "Dune smashing". I princip samma sak som med dune buggyn, men med skillnad att du sitter i en stor "vanlig" bil vilket gör färden lite läskigare och inget för den som lätt blir åksjuk, men vi klarade oss bra.


Ja eller Nej?

Efter ca 20min anlände vi till platsen jag längtat hela dagen efter, nämligen vår egna privata middag i ett ensamt ökenlandskap.Jag hade hoppats att det skulle vara fint, att vi skulle få en fin solnedgång och en underbar kväll, men jag fick så mycket mer. Tystnaden där ute, scenerna som spelades upp kommer jag aldrig att glömma, från början till slut en av de bästa kvällarna någonsin.


En röd orientalisk matta hade placerats ut, grillen var preppad och vi satte oss ner vid det låga bordet och tittade ut över öknen.

Under den sedvanliga förrätten med hummus, bröd etc fick jag en skön kommentar från Eden:

- Det här är verkligen helt fantastiskt, är det nu du friar eller? heheh

KUL SKÄMT!!! ;)


Efter att att ha njutit av solnedgången och en helt ok BBQ började det bli dags för att fråga, jag var nervös, inte för att hon skulle svara nej, utan mer för att jag ville det skulle bli som hon alltid drömt de skulle bli.

Tyvärr satt vi ner och vad är det för mening att ställa sig upp för att sedan gå ner på knä, jag behövde få upp henne på benen...


Jag la förslaget att vi skulle promenera upp för en liten kulle för att ta några bilder, jag litade blint på hennes förmåga att förstå hur viktigt jag tycker det är att ta fina bilder. Hon förstod, tog mig i handen och vi började promenera upp för kullen. Kullen visade sig vara ett mindre berg och när vi väl tagit oss upp för kanten la båda händerna på knäna, vi var utmattade och nöjda att vi bestigit toppen, sen började vi skratta..."things we do for great pics"!

Utsikten var makalös, solen hade precis gått ner och i skymningen såg man ökentopparna som bredde ut sig runt om kring oss, vi såg ner på vårt lilla bord och den röda mattan där facklor precis tänts runt bordet, det var tyst, ingen av oss pratade, vi lyssnade på vindens sus genom öknen och bara stod där.Mitt hjärta pumpade snabbare och snabbare vi kramades, hon frågade: - Hur är det? Ditt hjärta slår jätte snabbt?


Jag tog hennes händer i mina, våra blickar möttes, och allt som jag planerat att säga försvann ur skallen. Vi kramades igen och lite av det jag ville säga kom då tillbaka.


Exakt vad jag sa uppe på berget den kvällen stannar mellan Eden och mig, men jag gick ner på knä, frågade om hon ville gifta sig med mig och hon sa JA!!!!


Vi skrattade, vi grät, vi kysstes.


Vi traskade ner från berget och satte oss vid vårt bord, det var kolsvart och det enda ljuset vi hade var ett par facklor och en liten eld vid sidan av bordet. Efter ett tag blev det stjärnklart och vi kröp tätt intill varandra, vi tittade upp mot himlen och bara njöt av stunden.


Jag är nu förlovad och har aldrig varit lyckligare, jag vet att mamma tittar ner på mig från himlen, nöjd över att jag valt att spendera resten av mitt liv med en tjej som förstår mig, som skrattar med mig och som ser till att jag aldrig går hungrig eller glömmer att klä mig varmt under kyliga dagar.


Eden, jag älskar dig och jag är så lycklig att du valt just mig!!


//
Comments


bottom of page