top of page

Where to go? 5-stegs metoden!

Det var dags igen, dags för en ny resa, dags för lite sol, dags för att lugna nerverna efter ett par hetsiga månader med lite för mycket att göra!

När ja spikar en resa går jag igenom 5 steg för att komma fram till hur, var och när jag skall åka.

Värme var prio ett på listan denna gång och under STEG1 valde jag ut destinationen.

Länderna vi var sugna på var Australien, Hawaii, Karibien, Bali, Filippinerna, Vietnam, Dubai och Seychellerna.

Australien - Främst för att hälsa på syrran och mina systerdöttrar

Hawaii - för att det är ett paradis med fantastisk natur

Karibien - sol, bad och chill

Filippinerna - för att det fortfarande finns relativt oexploaterade paradisöar

Dubai - för att det har lite av allt plus att det ligger nära

Bali, Vietnam och Seychellerna - för att de står på listan över platser ja väldigt gärna vill besöka.

Utsikt från Waldorf Astoria, Dubai

Under STEG2 spikades hur många dagar vi skulle vara borta, beslutet blev max 10 dagar. P.g.a. detta så grusades Australien, Hawaii och Filippinerna, de ligger helt enkelt för långt bort och en resa på ca 24h hade dödat två dagar av semestern.

Nästa land som kom att strykas blev Bali, februari och Mars är tydligen regnperiod och vi kände inte att det var något vi saknade i Sverige :)

STEG3, flygbiljetter och hotell.

Här slopade vi först Seychellerna, detta är ett land där man bör boka boende tidigt i processen och med någon vecka innan vi ville resa fanns det nästan bara 30 lax/natt boenden kvar, får helt klart vara ute i god tid om ja ska dit i framtiden.


Svenskarna är väldigt beresta i Vietnam, vilket gjorde att mycket var taget där, även om det i slutändan säkert hade varit det billigaste alternativet av de tre återstående så slopades det p.g.a. att vi inte hittade ett boende som föll oss i smaken.

Karibien och Dubai kvar. Det finns många fina alternativ i Karibien och tar man resan via Miami kan man komma billigt undan för flygbiljetter. Hittade bra resor till Aruba och andra öar på listan. Vi kände dock i slutändan att det vore lite trist att slänga bort en natt i Miami både på dit och på hemresan, för att inte riskera flyg som inte avgår som planerat. Därför styrktes även Karibien, även om jag där har haft några av mina absolut bästa resor i livet så kändes Dubai bättre denna gång.

Så...vad talar för Dubai? Har man varit där förut så vet man. Jag väljer att åka tillbaka främst för solgarantin så pass nära Sverige, men även för den relaxade viben där en Shisha i solnedgången kan vara den enda planen för dagen.

STEG4 spika flygbiljetter! Har redan under den tidigare fasen kikat att det finns tillräckligt med många och bra alternativ på boenden vilka datum man än kommer att välja.

Eftersom jag endast hade antal dagar och inte exakt specifika datum för resan kunde jag hitta fina biljetter, dock med något opassande tider, men när vi resonerade, blev det ändå det bästa alternativet.

STEG5, boka hotell.

Vi ville under denna resa bo ett par nätter i öknen och några vid stranden. Vi var medvetna att det skulle kosta lite extra för just öknen, men lyckades till slut navigera till ett boende inom vår budget. Vårt första val blev ökenhotellet Bab al Shams.


Resterande dagar ville vi ha sol, bad och strand. Jag gjorde som jag alltid gör, in på Hotels och Booking, sortera på högsta betyg och börja leta. Hittade som vanligt ett som var lite över budget, hotellet Five Palm Jumeirah. Nästa jag hittat ett hotell jag gillat går jag in på hotellets egna sida för att se vilka typ av erbjudanden de har. Det som krävdes var att bli medlem samt betala i förskott, sen hade priset minskat med 20%. Not my first rodeo ;)

Dock så hände något som ofta brukar ske och det är att för istället välja det billigare alternativet så blev det ett par rums uppgraderingar istället haha! Men för samma pris som det första erbjudandet på Hotels :D

Eftersom vi skulle landa sent, rättare sagt 00:50 så behövdes även ett övernattnings hotell nära flygplatsen. La ingen speciell vikt på detta, det skulle vara fräscht och ok standard, valet blev Hilton Garden In.

Dubai

Flyget gick kl 14:55 från Arlanda, vilket gav oss bra med tid att strosa runt i tax-free samt käka en god lunch på Amex loungen på Pontus.

Efter att ha slaktat ett krispig fläsksida med potatispuré och sänkt det obligatoriska glaset med Old Fashioned, knallade vi mot gaten.


Norwegian glänste inte under resan då både privata tv-skärmar med filmer och bra mat hade skalats bort. Visserligen bara en flygresa på ca sex timmar, men en tråkig resa eftersom jag har svårt att sova på flyg och utan film blev det 4h musik och två där ja försökte och även misslyckades att sova.

Vi landade, gick igenom tullen, efter en snabb panikattack då jag fick för mig att man behövde visum, som tur var är det något som delas ut till svenskar på plats. Ett gäng från Kina hade inte samma tur och fick vända tillbaka :/

Ett råd om du åker hit, placera dig längst fram i tåget som tar dig till tullen, stressa och halvspring tills du kommer fram till repen. Ett knep som kan sänka väntetiden från 3h till 15min ;)

Klockan var lite över ett på natten när vi tog taxin mot hotellet, ca 15 min senare anlände vi till Hilton Garden In.

Vi fick ett rum på första våningen utan utsikt, inget som vi brydde oss om, vi skulle bara ta upp lite roomservice och sedan sova. Rummet bestod utav ett stort badrum och ett enormt sovrum, förstod inte riktigt planritningen, kanske meningen att man skulle ha en yogagrupp framför sängen på morgonen?

Vi beställde upp varsin pitagyros och slocknade tätt efter maten.


Jag hade ställt larmet på 10:00, vi visste att det skulle ta dryga timmen till ökenhotellet och hade planer på att vara där runt 12. Medan Eden snoozade vidare tänkte jag kika in poolen på terrassen eftersom den såg riktigt bra ut på bilderna, hade inga planer på att bada, bara få lite utsikt och en kvart med sol.

Jag skrattade högt när ja kom upp på taket! Utsikten var som bortblåst och ljudnivån var inte vad de övriga gästerna runt poolen hade hoppats på direkt.


Den på bilden fina utsikten över Dubais skyskrapor hade ersätts med två byggen och det

kändes som på låtsas när hamrande, borrande och andra typiska ljud du hör på byggen överröstade varandra.


Jag såg de ledsna uttrycken på stackarna runt poolen som säkert förväntat sig chill mode på ett tak i Dubai och istället fick en max stressad arbetsmiljö där verktyg kan dimpa ner i skallen när som helst!


Ett råd när du väljer hotell! Kolla alltid på senaste bilderna från Instagram och om det finns bra recensioner från hotellet på TripAdvisor eller vad det nu kan vara så kika alltid när den skrevs. Det hjälper också att kika på rummen på Youtube, värsta jag vet när man blir besviken så fort man anländer innan resan knappt har börjat. Du kan även skicka bilder till hotellet från instagram och fråga exakt vilket rum som bilderna visar, detta för att sedan be om rummet vid bokning. Ovärderliga tips, trust me!!!

Efter det skrattretande pool besöket väckte jag Eden, vi packade ihop våra grejor, checkade ut från Hilton och hoppade in i taxin som skulle köra oss de 60 minuterna ut i öknen till Bab Al Shams!


Resan kunde börja!


//

Comments


bottom of page